Премія бізнес-леді 2024

Попри війну і невизначеність, конкурс для підприємиць “Створено Жінками 2024” відбудеться

6й рік поспіль ми підтримуємо жіноче підприємництво і раді можливості робити це і зараз, коли бізнеси втрачають постійних клієнтів, змушені переїжджати, змінювати процеси або відбудовувати все з нуля

  • Започаткована у 2019 році за ініціативою комітету бізнес-леді Франко української торгово промислової палати, Премія має на меті підтримку та розвиток жіночого підприємництва в Україні, зменшити упереджене ставлення до підприємниць, просування ґендерної рівності та сприяння сталому економічному зростанню.
     

  • Наші переможниці минулих років - розумні, сміливі та успішні та продовжують працювати попри надскладні обставини: спочатку пандемія, сьогодні - війна , адже саме зараз, вони як ніколи потребують підтримки. Вони готові руйнувати застарілі стереотипи та бути обличчям нової України, тому ми продовжуємо підтримувати їх у 2024 році.
     

  • Конкурс є відкритим без обмеження за віком, для всіх жінок, які нещодавно заснували свій бізнес у будь-якій галузі діяльності.

 

Загалом за шість років у конкурсі взяли участь 1 079 жінок-підприємниць, а загальна сума призів склала понад 1 550 000 гривень.

 

Повтор церемонії вручення премії 2024 року

TOP 10 фіналісток 2024 року

Переможниця премії 2024 року Ольга Лекова, генеральна директорка ARTSTUDIOLEO, стартап Recast plastic - виробництво меблів для укриттів з переробленого пластику

Історія цього бренду почалася в 2014 році, коли Ольга переїхала із Донецька до Києва та заснувала компанію ARTSTUDIOLEO.

У 2022-му році Ольга вирішила використовувати ресурси відповідально та створювати щось значуще для суспільства, особливо в складні часи війни, отже, з'явився стартап Recast Plastic, який перетворює пластикові відходи на стильні та функціональні меблі.

"Наша місія - створювати меблі, які є не лише функціональними, але й сприяють збереженню довкілля. Ми віримо, що кожен предмет, створений нами, робить світ трохи кращим".

Recast Plastic прагне стати лідером у галузі екологічного дизайну, надихаючи інших на відповідальне ставлення до ресурсів та екологічну свідомість.

ДІЗНАТИСЬ БІЛЬШЕ ПРО НАШИХ ПЕРЕМОЖНИЦЬ 2024 року

1 місце - Ольга Лекова

Ольга Лекова, генеральна директорка ARTSTUDIOLEO. У 2022 році Ольга вирішила відповідально використовувати ресурси та створити щось корисне для суспільства, особливо під час війни. Так з'явився стартап Recast Plastic, мета якого - перетворити пластикові відходи на стильні, функціональні меблі, що сприяють збереженню довкілля. Компанія облаштовує бомбосховища (вже облаштовано майже 30 укриттів, а інші проекти ще тривають). Recast Plastic прагне стати лідером в екологічному дизайні, надихаючи інших відповідально використовувати ресурси та дбайливо ставитися до довкілля.

Ольга отримала 150 000 гривень на розвиток свого бізнесу та подорож до Парижа.

2 місце - Марина Коршевнюк

Друге місце посіла Марина Коршевнюк, засновниця біомедичної компанії Apixmed, яка впроваджує інноваційні технології в клінічну практику, включаючи штучний інтелект та біоінформатику, для підвищення якості медичної допомоги та покращення медичного обслуговування. Метою Apixmed є створення цілісної платформи, яка об' єднує пацієнтів та медичних працівників для надання ефективної, персоналізованої медичної допомоги. Сьогодні компанія спрямовує значну частину своїх ресурсів на підтримку ветеранів та людей, які постраждали від війни.

Марина отримала 100 000 гривень та коучинг від Forvis Mazars в рамках програми X Factory.

3 місце - Анна Павлусь

Анна Павлусь, яка зайняла третє місце, розробляє зручний та привабливий одяг для людей з обмеженими можливостями. Ідея прийшла до неї після того, як вона сама зіткнулася з труднощами пошуку відповідного одягу для людей в кріслах колісних. Як модельєр, Анна під своїм брендом Wheelny пропонує моделі, які ретельно враховують особливості сидячого положення, щоб забезпечити максимальний комфорт і свободу пересування, а також підкреслюють індивідуальний стиль кожної людини, надаючи їй відчуття впевненості в собі.

100 000 гривень, надані компанією Michelin, та 50 000 гривень від Crédit Agricole дозволять компанії Wheelny запропонувати нові лінії одягу та розвивати свою клієнтську базу.

Спеціальні відзнаки було вручено:

Данута Кріль

Спеціальна відзнака журі, 50 000 гривень та публікація на сторінках журналу «ELLE Україна» дісталася Дануті Кріль за її марку «GUCULIYA» - гаварецька чорнодимлена кераміка. З 2021 року, року запуску проєкту, Данута займається популяризацією цієї важливої складової культурної спадщини України серед суспільства.

«Це бренд, який говорить про історію, любов до природи, культурної спадщини, довкілля та повагу до родини», - Соня Забуга, головний редактор ELLE Україна.

Ольга Мелих

Спеціальний приз «Залізна жінка», що відзначає жінку-підприємицю, яка працює у вкрай «нежіночому» секторі, отримала Ольга Мелих, керівник компанії «Квота», яка спеціалізується на виготовленні пластикових форм та наданні послуг з обробки металу та пластику.

Спеціальні нагороди від партнерів "Створено Жінками 2024"

Наталія Ольшанська

Спеціальну відзнаку та 100 000 гривень отримала Наталія Ольшанська від UKRSIBBANK. Наталія - генеральна директорка компанії Famberry, яка втратила свій бізнес під час окупації, але відновила його в пам'ять про сина-добровольця, який загинув, захищаючи Батьківщину. Famberry - найбільший в Європі органічний сад кизилу, найкориснішої ягоди на планеті, за словами Наталії. Компанія займається вирощуванням та переробкою органічного кизилу з використанням найбільш інноваційних технологій!

«Українські компанії є синонімом стабільності, надійності та розвитку. Попри окупацію, попри особисті втрати, Наталія є прикладом для всіх нас, як важливо розвиватися та рухатися вперед», - зазначила Яніна Ольховська, директорка з комунікацій, КСВ та залученості UKRSIBBANK.

Тетяна Ковпак

Спеціальну відзнаку та 100 000 гривень отримала Тетяна Ковпак від компанії Cemark. Цей приз дозволить їй відкрити діагностичний центр на базі реабілітаційного центру «Постава» у Кам'янці-Подільському. Метою проєкту є надання комплексної допомоги пацієнтам із захворюваннями хребта та суглобів, а також військовослужбовцям, які відновлюються після поранень та операцій.

«Історії успіху доводять, що якщо надати жінкам впевненість у власних силах і можливість розвиватися, вони продемонструють дивовижні лідерські якості та досягнуть вражаючих результатів», - Жоао Мура, фінансовий директор компанії Cemark.

Іванна Білоус

Спеціальну відзнаку, 100 000 гривень і річний запас косметики від Yves Rocher отримала Іванна Білоус. Фермерка у третьому поколінні з Хмельниччини вирощує овочі та квіти у професійних теплицях на двох гектарах.

«Цінності, які Іванна поширює у своєму проєкті, дуже близькі до цінностей команди Yves Rocher, адже щодня наш бренд прокладає шлях від рослин до вашої шкіри, а Іванна прокладає шлях від насіння до вашого столу. Водночас її проєкт зберігає автентичність українського сільського господарства і, більше того, надає технології та знання екологічного вирощування», - Анна Запталова, генеральна директорка Yves Rocher.

Про премію на телебаченні

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin