Премія бізнес-леді 2024

Попри війну і невизначеність, конкурс для підприємиць “Створено жінками - 2024” відбудеться

6й рік поспіль ми підтримуємо жіноче підприємництво і раді можливості робити це і зараз, коли бізнеси втрачають постійних клієнтів, змушені переїжджати, змінювати процеси або відбудовувати все з нуля

  • Започаткована у 2019 році за ініціативою комітету бізнес-леді Франко української торгово промислової палати, Премія має на меті підтримку та розвиток жіночого підприємництва в Україні, зменшити упереджене ставлення до підприємниць, просування ґендерної рівності та сприяння сталому економічному зростанню.
     

  • Наші переможниці минулих років - розумні, сміливі та успішні та продовжують працювати попри надскладні обставини: спочатку пандемія, сьогодні - війна , адже саме зараз, вони як ніколи потребують підтримки. Вони готові руйнувати застарілі стереотипи та бути обличчям нової України, тому ми продовжуємо підтримувати їх у 2024 році.
     

  • Конкурс є відкритим без обмеження за віком, для всіх жінок, які нещодавно заснували свій бізнес у будь-якій галузі діяльності.

 

Повтор церемонії вручення премії 2023 року

TOP 10 фіналісток 2023 року

Переможниця премії 2023 року Дарія Корнійчук, власниця Aroma Fields

Так, переможниця премії Дарія Корнійчук, власниця першого в Україні бренду з виробництва повного циклу ефірних олій та гідролатів Aroma Fields ледве не втратила справу через війну.

“Я давно мріяла про свій бізнес, тому у 2020 році я придбала 2 гектари земельної ділянки. Того ж року висадила першу рослину лаванду. Втрати під час окупації не зупинили мене, а навпаки, спонукали діяти далі. Тому торік я купила дистилятор і зробила першу ефірну олію із власної лаванди, що вижила, та сировини інших екологічних фермерств.
150 000 грн я спрямую на отримання міжнародної сертифікації — це дозволить вийти на ринок B2B і постачати ефірні олії великим косметичним і парфумерним виробництвам” - ділиться планами підприємиця.

ДІЗНАТИСЬ БІЛЬШЕ ПРО НАШИХ ПЕРЕМОЖНИЦЬ 2023 року

1 місце - Дарія Корнійчук

Так, переможниця премії Дарія Корнійчук, власниця першого в Україні бренду з виробництва повного циклу ефірних олій та гідролатів Aroma Fields ледве не втратила справу через війну. Вона вирощувала ароматні трави на власному полі, але під час окупації частина кущів лаванди загинула, а м’ята пропала повністю. Після звільнення ділянку довелося перевіряти саперам, а рослини — висаджувати по новій. 

Дарія отримала 150 000 гривень на розвиток власної справи.

2 місце - Євгенія Аратовська

Друге місце посіла Євгенія Аратовська, засновниця проєкту “Україна без сміття”. Це ціла екосистема з відповідального поводження з побутовими відходами.

“Запровадження відповідальної моделі сортування, спалювання і сміттєперероблення дозволяє зупинити рух відходів у довкілля. Людина на власному прикладі бачить, як можна суттєво зменшити кількість сміття, що йде на звалище. Мої клієнти не керуються прагматичними цілями, вони обирають бути відповідальними. Це маленький крок, який починається з кожного з нас.
Цей конкурс для мене ще й можливість надихнути дівчат, жінок, а також тих, хто вважає, що її кар'єра вже закінчилася, починати створювати власну справу, навіть у сферах, які стереотипно вважаються не жіночими.”

Підприємиця отримала 75 000 грн та 10 годин обслуговування від компанії Mazars (аудит, фінансові, податкові та юридичні консультації).

3 місце - Антоніна Борисюк

Антоніна Борисюк, що виборола третє місце, заснувала сучасну фото та відео студію “Rnb studio ua” у занедбаному палаці культури “Дніпро” у Києві.

“Моєю основною задачею було як збереження аутентичності приміщення, так і перетворення його в комерційно привабливий об'єкт. За 4 місяці до повномасштабного вторгнення тут зняли понад 30 рекламних роликів для українських та міжнародних брендів, серед яких Visa, LG та Disney Home. Протягом наступних 5 років я планую відкрити ще 20 залів. Моя мета — повністю реставрувати будівлю, вдихнути в неї нове життя і створити свій “Голлівуд” в Україні.”

А 50 000 грн призових коштів дозволять Антоніні наблизитися до своєї мрії!

Спеціальні відзнаки було вручено:

Оксана Бриндзак та Олена Егамова

Оксана Бриндзак, що заснувала соціальне підприємство Vbrani, яке залучає до роботи бабусь-майстринь із Львівського геріатричного пансіонату та Олена Егамова, яка виробляє меблі для сегмента гостинності під ТМ MAVEN GROUP отримали по 25 000 грн на розвиток бізнесу кожна.

Я захоплююся тими жінками, які знайшли в собі сили вести бізнес попри війну та хаос, викликаний обстрілами, відсутністю електрики та будь-якої прогнозованості.  Часто це бізнес з екологічним та/або соціальним впливом, який не лише дає прибуток, а й підтримує більш вразливих співгромадян і країну в цілому. Історії фіналісток є яскравим свідченням мужності та наполегливості, вони перетворили випробування на можливості” - поділилася Мод Жозеф, директорка Франко-української торгово-промислової палати, членкиня журі.

Лідія Чернига

Спеціальну премію від Укрсиббанку і 100 000 грн отримала Лідія Чернига із селища на Полтавщини, яка забезпечує декілька сусідніх громад безпечною питною водою “ЛіДіЯ”.

“Для мене важливо, що я і моя продукція все більше і більше заслуговують довіру моїх односельців. На отримані кошти я збираюся придбати апарат самообслуговування з розливу води, який забезпечить мешканцям доступ до води у будь-який час, незалежно від графіка роботи пункту розливу. Також це дасть можливість набирати воду у власну багаторазову тару, що є кориснішим для екології.- розповідає Лідія.

“Сьогодні українські підприємці працюють у надскладних умовах і як фінансовий партнер ми прагнемо всіляко їх підтримувати. Історії фіналісток та їхнє прагнення до постійного розвитку надихають. Кожна з них заслуговує на підтримку” — прокоментував Лоран Дюпюш, генеральний директор Ukrsibbank BNP Paribas Group.

Про премію на телебаченні

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin