Комунікація - Преса

СТВОРЕННЯ LA FRENCH TECH В УКРАЇНІ

Цього понеділка, 4 травня, французькі діячі цифрового сектору в Україні офіційно пройшли сертифікацію «French Tech». «French Tech Kyiv» приєднується до потужної мережі French Tech, французького руху стартапів.

Мережа French Tech – унікальна екосистема, яка об'єднує молоді інноваційні компанії, інвесторів та керівників з цифрового сектору, наразі налічує 53 громади у Франції та 56 за кордоном, створених у понад 100 містах світу. French Tech Kyiv має наступні місії:

  • Об’єднувати навколо одного лейблу всіх діячів французьких технологій або зацікавлених інноваційною французькою екосистемою;
  • Організовувати заходи для розповсюдження марки та оживлення спільноти;
  • Надавати більшого значення франко-українській технологічній екосистемі,  популяризуючи переваги Франції в сфері інновацій та важливість Києва в європейських технологіях;
  • Підтримувати стартапи та інноваційні компанії в їх інтернаціональному розвитку, у тому числі шляхом підтримки чи ретрансляції французьких стартапів, які бажають розвивати свою діяльність в Україні;
  • Створювати активні зв’язки з іншими спільнотами French Tech в інших країнах світу та іншими технологічними спільнотами в Україні.

 

«Ми дуже задоволені цією сертифікацією. Багато французьких стартапів вирішили розвиватись в Києві, та бренд «French Tech» допомагатиме підтримувати їхній розвиток, заохочувати колективні ініціативи та посилювати зв'язки між Францією та Україною в інноваційному секторі», - сказав Домінік Піоте, президент French Tech Kyiv. «Це також перевага для Києва як центру інновацій на європейському континенті».  Посол Франції в Україні Етьєн де Понсен заявив: «Франція та Україна, два основні гравці нових технологій на європейському континенті, мають всі можливості для розширення своєї спільної діяльності в цій галузі. Я вітаю French Tech в Україні з отриманням цієї визнаної та вибіркової сертифікації: вона надає їй міжнародної видимості та є важливим кроком у розвитку співпраці між французькими та українськими компаніями цього сектору».

 

У вирішальний момент для технологічної екосистеми, носія нових викликів та можливостей, цінності French Tech будуть передані Україні. Ми з нетерпінням чекаємо на вас у Києві з програмою заходів, котрі ознаменують початок діяльності спільноти French Tech Kyiv.

Контакти для преси:

Софія Сосєдка

sofiya.sosyedka(@)unit.city

 

Склад French Tech Kyiv :

 

Президент: Домінік Піоте, Генеральний Директор Unit City

Community Lead: Мод Жозеф, директорка Франко-української торгово-промислової палати

Члени: Луї Беллет, Генеральний Директор компанії OpenWare; Арно Гюлет, Генеральний Директор компанії Assetum; Жеремі Ленгре, Генеральний Директор компанії Preste; Кевін Марковскі, Генеральний Директор Spitche; Камій Мюлієн, Генеральний Директор Helios Tech; П'єр Пуллен, Генеральний Директор Valeurs Tech; Олів'є Ван Темше, Генеральний Директор компанії Cools; Євген Воронецький, Генеральний Директор DevAtlant; Інституційна штаб-квартира: Посольство Франції в Україні (Кабінет Business France Ukraine та Економічний сервіс).

Навколо цього міцного ядра багато французьких компаній, які дуже добре закріпились в Україні та проілюстрували свій волюнтаризм в інноваціях, підтримали конституцію спільноти La French Tech Kyiv, серед них: Auchan, Bla Bla Car, Crédit Agricole Bank, Decathlon, Global Distribution Ukraine, Jeantet, L'Oréal, Mazars, MasSeeds, Orange, Renault і Ubisoft.

[Translate to Ukrainien:]

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin