Інтерв'ю

Ознайомтесь з інтерв'ю Олександри Балясної, переможниці 2021 року

Незабаром ми дізнаємося ім’я переможниці премії Створено Жінками. А поки ознайомтесь з інтерв'ю Олександри Балясної, переможниці 2021 року.

Олександра Балясна, засновниця ТМ “Раненько”, шиє одяг для передчасно народжених немовлят, а також шторки, позиціонери й чохли для відділень неонатології, які роблять перебування малюків у лікарнях більш комфортним.

З початком повномасштабної війни їй довелось суттєво поміняти спосіб ведення бізнесу.

“Наше виробництво знаходиться у Київський області, склад тканин - у Харкові, наповнювачі — в Ірпені. Як тільки стало можливим, перевезли у Рівно офіс, продукцію, яка залишилася на складі та деяке технічне обладнання.

Перші тижні найскладнішою проблемою стала логістика: склади перевізника не працювали, постачання не відбувались і викуплена тканина довгий час не могла доїхати до місця призначення. Лише за місяць більш-менш налагодилися процеси доставки комплектуючих і відправлення продукції, повернулись кравчині, частково відновила роботу фабрика, де ми закуповували наповнювачі. Проте, деякі наші співробітниці знаходяться за кордоном, тож виробництво працює не на повну силу. Це питання безпеки людей і воно на першому місці.

У мене були побоювання, що бізнес не протримається і пару місяців, адже багато людей стикнулись з падінням доходів. Але, на моє здивування, замовлення приходили навіть у найскладніші дні, коли відбувались

бомбардування і ракетні атаки.

Хоча через стрес кількість передчасних пологів зросла у 2-3 рази, це не вплинуло на зростання попиту. Сьогодні для багатьох батьків стоїть питання виживання у бомбосховищах, лікарнях, тимчасових помешканнях, а не питання комфорту (як не прикро це усвідомлювати).

Та замовлення продовжують поступати, ми закуповуємо тканини, логістика працює, хоча все здорожчало, а терміни постачання збільшилися.

Частина замовлень приходять від благодійних фондів і громадських організацій.

Завдяки донорам ми відшили й передали неонатальним відділення продукцію на суму 124 тис. грн. Позиціонери, укладки, чохли для інкубаторів допомагають зробити виходжування немовлят більш зручним і комфортним в ці в темні часи.

Багато зусиль направлено на громадську і волонтерську роботу. Я є головою правління Асоціації батьків передчасно народжених дітей "Ранні пташки", ми отримали та виконали понад 300 звернень від батьків: знайти особливі ліки, крихітні підгузки, вітаміни із доставкою у бомбосховище, запити про евакуацію з Херсону, одягнути дитину, яка тікала з мамою без нічого, до потреб купити базові продукти.

Разом з міжнародними партнерами цілими фурами передавали з-за кордону одяг, ковдрочки та гігієнічні засоби для передчасно народжених малюків.

Попри те, що наші співробітники розкидані по країнах і містах, а будівля, де знаходиться наш офіс була закрита 2 місяці, ми сплачуємо 50% орендної плати за приміщення. Плануємо повернутися, і віримо, що війна закінчиться нашою впевненою перемогою. Сплачуємо податки й зарплатні — це наш посильний внесок в економіку України.

Бачу, що нам доведеться частково змінити асортимент, щоб відповідати сучасним викликам і потребам. Обережно будую плани.

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin